2020-2021

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπητοί Φοιτητές,

Λαμβάνοντας υπόψη την υπ αριθμ 94102/Ζ1 (2) (ΦΕΚ3483/30.07.2021 τ. Β ) Υπουργική Απόφαση σχετικά με τη «Διεξαγωγή των εξετάσεων κατά την επαναληπτική εξεταστική περιόδου Σεπτεμβρίου για το ακαδημαϊκό έτος 2020­2021», σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Read More

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές των Π.Μ.Σ, μπορούν να πραγματοποιήσουν την ηλεκτρονική κατάθεση των Ερευνητικών τους Εργασιών, προκειμένου να οριστούν οι 3μελείς Εξεταστικές Επιτροπές (στα πλαίσια της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2021), από τη Δευτέρα 13-9-2021 έως και την Κυριακή 26-9-2021.

Οι παρουσιάσεις των Ερευνητικών  Εργασιών των Μεταπτυχιακών Φοιτητών θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 5-10-2021 έως και την Παρασκευή 22-10-2021, ενώ οι αιτήσεις ορκωμοσίας που θα συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα υποβάλλονται στη Γραμματεία  έως και την Παρασκευή 5-11-2021.

Παρακαλούμε, λόγω του μεγέθους των εργασιών, τα αρχεία να σταλούν σε pdf μορφή στο email της Γραμματείας master@chem.uoa.gr, με θέμα «Ορισμός 3μελούς επιτροπής κας/κου Ονοματεπώνυμο»

Επίσης θα επισυνάπτεται υπογεγραμμένο από τον εκάστοτε επιβλέποντα το έγγραφο του Ορισμού της 3μελούς Εξεταστικής Επιτροπής, το οποίο είναι σε ηλεκτρονική μορφή στο link Χρήσιμα Έντυπα στην Ιστοσελίδα του Τμήματος με τίτλο «Έγκριση εκτύπωσης της 2ης έκδοσης της ερευνητικής εργασίας και ορισμός 3μελούς εξεταστικής επιτροπής».

 

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Χημείας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ 2021-2022 ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ»

Σας ενημερώνουμε ότι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με ΑΔΑ: 6ΖΨΑ46ΨΖ2Ν-9Α4 για υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας από νέους επιστήμονες κατόχους διδακτορικού, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο: «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού 2021-2022 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών», έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στην Ιστοσελίδα του ΕΛΚΕ.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Χημείας

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΜΣ “ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ – ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ” 2021

Γίνεται γνωστό στους ενδιαφερόμενους ότι οι εξετάσεις επιλογής για την ειδίκευση «Αναλυτική Χημεία – Διασφάλιση Ποιότητας» θα διεξαχθούν την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 3-6 μ.μ. στη Μεγάλη Αίθουσα Διδασκαλίας του Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας, Τμήμα Χημείας, 4ος όροφος, Πτέρυγα Δ, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως έχουν οριστεί από την 15/07/21 απόφαση της Συγκλήτου του
ΕΚΠΑ:

  1. υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’όλη τη διάρκεια της εξέτασης
  2. πιστοποιητικό εμβολιασμού ή
  3. αρνητικό PCR test ή rapid test για τον ιό SARS-CoV-2 διάρκειας 48 ωρών.

Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και αριθμομηχανή (calculator).

 

Από τη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 32ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2020-21

Πρόσκληση των Μελών της Συνέλευσης του Τμήματος Χημείας για τη συνεδρίαση που θα γίνει την Τετάρτη 28-7-2021 και ώρα 14.00μμ με τηλεδιάσκεψη.

  • Πρόσκληση & Θέματα Ημερήσιας διάταξης (αρχείο PDF)

Η Πρόεδρος του Τμήματος Χημείας
Χριστίνα-Άννα Μητσοπούλου
Καθηγήτρια

ATHENS SUMMER SCHOOL ON ORGANIC SYNTHESIS 2021 (ASSOS2021)

ATHENS SUMMER SCHOOL ON ORGANIC SYNTHESIS 2021 (ASSOS2021)

and

International Young Investigator Symposium on Organic Synthesis

VIRTUAL EVENT

25-27 August 2021

http://www.assos2021.chem.uoa.gr/

 

The Athens Summer School on Organic Synthesis 2021 (ASSOS2021) will be the first of a series of Summer School events, hosted in Athens, Greece. The mission of the ASSOS 2021 is to provide PhD students, MSc students, junior researchers and in general participants from both academia and industry, with the most recent advances in the field of Organic Synthesis, introducing hot and emerging areas of Organic Chemistry.

ASSOS 2021 will be dedicated to new and sustainable methodologies and technologies, discussing cutting-edge, both emerging and established hot topics of research in Organic Synthesis. Particular interest will be given to green, environmentally friendly and sustainable methodologies that could find applications in chemical industry, including pharmaceutical industry and fine chemical industry.

The School is organized into thematic sessions, each of them constructed around a series of lectures.

Photochemistry – Solar and Visible Light Synthesis

Mechanochemistry – Sustainable Applications in Organic Chemistry

Continuous Flow Synthesis – Emerging Applications in Pharmaceutical Industry

Advances in Synthetic Methodology for Drug Discovery

 

The ASSOS 2021 summer school will run on August 25-27, 2021, as a fully Virtual Event, allowing participants and trainers to safely take part in this event.

Wednesday 25 August 2021: Lectures from invited speakers-trainers

Thursday 26 August 2021: Lectures from invited speakers-trainers

Friday 27 August 2021: International Young Investigator Symposium on Organic Synthesis

 

Organizing Committee

Prof. Christoforos Kokotos (University of Athens, Greece)

Prof. Victoria Magrioti (University of Athens, Greece)

Prof. Dimitrios Georgiadis (University of Athens, Greece)

Prof. Alexadros Zografos (Aristotle University of Thesaloniki, Greece)

Prof. Constantinos Athanassopoulos (University of Patras, Greece)

 

Honorary Chair

Prof. George Kokotos (University of Athens, Greece)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 31ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2020-21

Πρόσκληση των Μελών της Συνέλευσης του Τμήματος Χημείας για τη συνεδρίαση που θα γίνει την Παρασκευή 23-7-2021 και ώρα 14.00μμ με τηλεδιάσκεψη.

  • Πρόσκληση & Θέματα Ημερήσιας διάταξης (αρχείο PDF)

Η Πρόεδρος του Τμήματος Χημείας
Χριστίνα-Άννα Μητσοπούλου
Καθηγήτρια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Ανακοινώνεται ότι οι αιτήσεις για εκπόνηση πτυχιακής εργασίας θα υποβληθούν από 26-7-2021 έως και 8-8-2021.

Oι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα: http://jupiter.chem.uoa.gr/chem/ptyx/

Η τελική κατανομή των υποψηφίων θα οριστικοποιείται μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, η οποία θα γίνεται γνωστή μέσω της ίδιας ιστοσελίδας.

 

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 18-35 ΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ WOMENTORS

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης απευθύνεται σε γυναίκες 18-35 ετών και περιλαμβάνει μια σειρά 4 θεματικών σεμιναρίων, διάρκειας 8 ωρών το καθένα, ξεκινώντας από τον ερχόμενο Νοέμβριο. Στις νέες γυναίκες που θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-22, τα σεμινάρια αυτά θα προσφερθούν σε 4 δια ζώσης ημερίδες, εφόσον το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες που υπαγορεύει η πανδημία, σε 15 πόλεις

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΕΚΠΑ: ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Απόσπασμα πρακτικών Συγκλήτου της συνεδρίας της 15-7-2021

(33η συνεδρία -με τηλεδιάσκεψη- ακαδημαϊκού έτους 2020-21)

Θέμα 1ο

Ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία και τον εμβολιασμό.

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Η Σύγκλητος, εφόσον και κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος εξακολουθούν να υφίστανται μέτρα περιορισμού των συναθροίσεων λόγω της πανδημίας covid-19 και επιτρέπεται η δια ζώσης πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αποφασίζει τα εξής:

1) Τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι κλινικές, οι ανασκαφές και η πρακτική άσκηση των φοιτητών θα πραγματοποιηθούν​ δια ζώσης.​ Οι Σχολές και τα Τμήματα, εφόσον αυτό είναι εφικτό, δύνανται να δημιουργήσουν​ τμήματα με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων.

2) Σε κάθε υπηρεσία και δομή του ΕΚΠΑ, θα ορίζεται ένας υπεύθυνος ή περισσότεροι, όταν απαιτείται από τη φύση, το μέγεθος ή τη διασπορά της νόσου COVID-19, για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και την προστασία των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι ανωτέρω υπεύθυνοι, θα ενημερώνουν και θα προτρέπουν για την εφαρμογή των εν ισχύ μέτρων και θα αναφέρουν και εισηγούνται στον επικεφαλής της υπηρεσίας ή δομής.

3) Προκειμένου για Τμήματα ή Σχολές, επικεφαλής θεωρείται ο Πρόεδρος του Τμήματος ή ο Κοσμήτορας όταν πρόκειται για μονοτμηματική Σχολή. Επιπλέον, σε κάθε Σχολή, συντονιστικό ρόλο θα έχει ο Κοσμήτορας της Σχολής.

4) Η πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στις κλινικές, στις ανασκαφές και στις γραμματείες θα πραγματοποιείται με χρήση μάσκας και θα επιτρέπεται σε εμβολιασμένους ή σε άτομα με αρνητικό ​ αποτέλεσμα rapid-test ή​ PCR​ test​ για τον ιό SARS-CoV-2. Αυτά τα​ tests, θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε άτομα που δεν έχουν εμβολιασθεί.

5) ​ Να αιτηθεί προς το Υπουργείο Υγείας τη λειτουργία δύο εμβολιαστικών κέντρων στους χώρους του ΕΚΠΑ για τη διευκόλυνση του εμβολιασμού των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2021.

Αθήνα,​ 15-7-2021

O Πρύτανης

Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος

Μετάβαση στο περιεχόμενο