2022-2023

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΤΗΣ κας ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΑΛΑΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ

Την Τετάρτη 07/12/2022 και ώρα 16:00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της Διδακτορικής Διατριβής της κας Αικατερίνης Γαλάνη με θέμα: Large-scale monitoring campaigns of contaminants of emerging concern in the environment employing high-resolution mass spectrometry.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος Χημείας

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ 2022-2023

Γίνεται γνωστό στους ενδιαφερόμενους φοιτητές ότι οι αιτήσεις για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Χημείας (περίοδος άσκησης 20/02/23-31/10/23) μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στη Γραμματεία του Τμήματος από 01/12/2022 έως και 18/12/2022 (όπως αναφέρεται στη συνημμένη πρόσκληση).

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης έχουν οι φοιτητές οι οποίοι:

  1. έχουν ολοκληρώσει το 5ο εξάμηνο σπουδών τους, και
  2. δεν έχουν εκκρεμότητες σε εργαστηριακές ασκήσεις υποχρεωτικών μαθημάτων.

Το συμπληρωμένο έντυπο της αίτησης καθώς και οι φωτοτυπίες πτυχίου ξένης γλώσσας πρέπει να κατατεθεί στη ηλεκτρονικά στη Γραμματεία του Τμήματος στη διεύθυνση που αναφέρει η πρόσκληση. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να μην αιτούνται αναλυτική βαθμολογία, καθώς θα την επισυνάψει αυτόματα  η Γραμματεία του Τμήματος Χημείας.

Για πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τις διαδικασίες επιλογής και τους όρους πραγματοποίησης της Πρακτικής Άσκησης, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να συμβουλευτούν τον Κανονισμό Πρακτικής Άσκησης.

Από τη Γραμματεία της Πρακτικής Άσκησης

 
 

Έναρξη 4 νέων διεθνών ερευνητικών προτάσεων από το Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Το εργαστήριο Χημείας Τροφίμων θα συμμετάσχει σε 4 νέα ανταγωνιστικά προγράμματα του Ορίζοντα αποτέλεσμα σύμπραξης με Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, εταιρίες και φορείς. Ο συνολικός προϋπολογισμός όλων των έργων ανέρχεται στα 11.98 εκ. εκ των οποίων τα 1.16 εκ. θα δοθούν στο ΕΚΠΑ και θα διαχειριστούν τα μέλη ΔΕΠ του εργαστηρίου, Αν. Καθηγητής Χαράλαμπος Προεστός, Επ. Καθηγήτρια Μαριλένα Δασενάκη, Αν. Καθηγητής Βασίλης Βαλδραμίδης και οι ομάδες τους.

Read More

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΤΗΣ κας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ

Την Τρίτη 29/11/2022 και ώρα 09:30 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της Διδακτορικής Διατριβής της κας Αναστασίας Κρητικού με θέμα: Development of advanced methodologies based on High Resolution Mass Spectrometry for food of animal origin authenticity characterization

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Αίθουσα Διδασκαλίας του Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2022-2023 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Καλούνται οι μεταπτυχιακοί φοιτητές όλων των ΠΜΣ/ΔΠΜΣ του Τμήματος με έτη εισαγωγής 2021-2022 και 2022-2023 να δηλώσουν τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου από την Παρασκευή 25-11-2022 έως και την Παρασκευή 16-12-2022 μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας: https://my-uni.uoa.gr

Οι φοιτητές θα εισέρχονται στην εφαρμογή με το username και τον κωδικό που έχουν αποκτήσει μέσω webmail.

Στην εφαρμογή υπάρχει εγχειρίδιο χρήσης με οδηγίες για τη δημιουργία δήλωσης μαθημάτων.

 Προσοχή: Σας ενημερώνουμε ότι μετά τη λήξη των προθεσμιών καμία δήλωση δεν θα γίνεται δεκτή.

Σημείωση: Οι πρωτοετείς φοιτητές θα δηλώσουν μαθήματα μόνο του πρώτου εξαμήνου. Οι δευτεροετείς φοιτητές θα δηλώσουν μαθήματα του τρίτου εξαμήνου και ότι εκκρεμότητες έχουν από τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου. Η Διπλωματική Εργασία δεν δηλώνεται από τους φοιτητές, δηλώνεται αποκλειστικά από τη Γραμματεία του Τμήματος.     

 

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Χημείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΝΟΡΓΑΝΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Αγαπητοί φοιτητές

Καλείστε τη Τρίτη 22/11/2022, στην αίθουσα διδασκαλίας ΑΝΟΧ και ώρα 09.00- 11.00 για το εισαγωγικό μάθημα στα Εργαστήρια Γενικής και Ανόργανης Χημείας Ι. Θα ακολουθήσει κατανομή φοιτητών στις ομάδες Τρίτης και Παρασκευής. Οι φοιτητές που θα ενταχθούν στην ομάδα της Τρίτης θα ασκηθούν αμέσως μετά στην εργαστηριακή άσκηση της Χημικής Κινητικής, σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα στο eclass* ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023 .

*Για να λαμβάνετε τις ανακοινώσεις σχετικά με τα μαθήματα θα πρέπει να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα του κάθε μαθήματος στο eclass. Αναζητήσατε τις οδηγίες εγγραφής στο my studies στην ιστοσελίδα του Τμήματος Χημείας. 

Διαδικασία απόκτησης και ενεργοποίησης λογαριασμού στο MY-STUDIES

Οι διδάσκοντες

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ERASMUS ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ CIVIS ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2023-2024

Ανακοινώνεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων για τους φοιτητές που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα CIVIS για το ακαδ. έτος 2023-2024 η οποία ξεκινά Τρίτη 22/11/2022 και λήγει Τετάρτη 7/12/2022

Αιτήσεις χωρίς συνημμένα τα αναγκαία πιστοποιητικά δεν ληφθούν υπ’ όψιν. Το έντυπο της αναλυτικής βαθμολογίας θα επισυναφθεί από την Γραμματεία του Τμήματος.

Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται στο secr@chem.uoa.gr με θέμα: «ΑΙΤΗΣΗ CIVIS 23-24»

 

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Χημείας 

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Ανακοινώνεται  παράταση προθεσμίας για τις δηλώσεις μαθημάτων μέχρι 25/11/2022 (καταληκτική ημερομηνία ).

Προσοχή, πέραν αυτής της ημερομηνίας ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ δεν θα είναι εφικτή.

 

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

Μετάβαση στο περιεχόμενο