ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ανακοινώνεται ότι οι παρουσιάσεις των Ερευνητικών  Εργασιών των Μεταπτυχιακών Φοιτητών Π.Μ.Σ. θα πραγματοποιηθούν έως και την Παρασκευή 7-7-2017, ενώ οι αιτήσεις ορκωμοσίας που θα συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα υποβάλλονται στη Γραμματεία έως και την Παρασκευή 28-7-2017.

 

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Χημείας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΥ-ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΜΣ “ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ” 2017-18

To Διακρατικό – Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ” προκήρυσει 15 θέσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18. Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων από 7-6-2017 έως 30-8-2017 αυτοπροσώπως ή με ταχυμεταφορά courier / ταχυδρομείο (σφραγίδα ημερομηνία λήξη υποβολής).

Ιστοσελίδα Προγράμματος: http://bic.chem.uoi.gr/anakoinoseis.html

Για κάθε άλλη πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα απευθυνθείτε στην Χ. Μητσοπούλου cmitsop@chem.uoa.gr / Thl. 210 7274452

 

Από το Εργαστήριο Ανόργανης Χημείας

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΕΡΓΑΜΗΝΗΣ

Γίνεται γνωστό στους ενδιαφερόμενους Πτυχιούχους, κατόχους Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, καθώς και στους Διδάκτορες, που έκαναν αίτηση στη Γραμματεία του Τμήματος Χημείας για περγαμηνή από 18/05/2016 – 31/12/2016, ότι μπορούν να προσέλθουν στη Γραμματεία του Τμήματος Χημείας (με το αποδεικτικό πληρωμής) για παραλαβή κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή
11.00 – 14.00.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 13.6.2017

Ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις της 13/06/207 αναβάλλονται λόγω στάσης εργασίας του ΟΑΣΑ και θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 30/06/2017 τις ίδιες ώρες

 

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΜΣ: “ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ”

Ανακοινώνεται η λειτουργία Θερινού Σχολείου του ΠΜΣ “ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ” με τίτλο “ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΔΟΜΗΣ-ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΜΠΛΟΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ”. Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται στους φοιτητές του ΠΜΣ “Ανόργανη Χημεία και Εφαρμογές της στη Βιομηχανία” και τα έξοδα καλύπτονται από το ΠΜΣ. Για κάθε άλλο μεταπτυχιακό φοιτητή / Υ.Δ. που θα ήθελε να το παρακολουθήσει, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή του μέχρι 15 Ιουνίου στη Γραμματεία Εργ. Ανόργανης Χημείας (κ. Π. Μαριολάκου) ή στη διεύθυνση cmitsop@chem.uoa.gr (Χ. Α. Μητσοπούλου- Διευθ. ΠΜΣ) με το συμβολικό ποσό των 5 €. 

Αφίσα Θερινού Σχολείου (αρχείο pdf)

Μεταπτυχιακές Υποτροφίες από το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προκηρύσσει τη χορήγηση 22 νέων υποτροφιών επιπέδου Master’s σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Ευρώπης με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018: 20 υποτροφίες για όλα τα επιστημονικά πεδία και 2 υποτροφίες για ναυτικές και ναυτιλιακές σπουδές, από το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα.

Βασικές προϋποθέσεις:

  • Απολυτήριο από Λύκειο στην Ελλάδα και πτυχίο από δήμοσιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας ή ισότιμο του εξωτερικού.
  • Μέσος όρος βαθμολογίας προπτυχιακού τίτλου σπουδών τουλάχιστον οκτώ (8,00).
  • Ο τόπος σπουδών να είναι διαφορετικός από τον τόπο μόνιμης κατοικίας του υποψηφίου.
  • Τεκμηριωμένη οικονομική αδυναμία του υποψήφιου για την κάλυψη του κόστους σπουδών του.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά και η προθεσμία υποβολής λήγει την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων και τους πλήρεις όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος μεταπτυχιακών υποτροφιών είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος: www.latsis-foundation.org.

 

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

MOBILE ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Είναι διαθέσιμη για τους προπτυχιακούς φοιτητές του ΕΚΠΑ  η mobile εφαρμογή Uniway (http://uniway.gr) για κινητά Android και Apple.  Παρέχει τις ακόλουθες πληροφορίες και μικρο-εφαρμογές:

  • φοιτητολόγιο: για την πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν αναλυτική βαθμολογία, δηλώσεις μαθημάτων, πρόγραμμα σπουδών, διδάσκοντες      και στοιχεία επικοινωνίας, ώρες γραφείου κλπ,
  • αξιολόγηση μαθημάτων: εύκολη πρόσβαση στα online ερωτηματολόγια αξιολόγησης μαθημάτων,
  • κοινωνική δικτύωση: chat, αποστολή αρχείων, εικόνας, video, ομάδες φίλων, πληροφορίες γεωγραφικής θέσης, ομάδες κοινών ενδιαφερόντων.

Η πρόσβαση  στην εφαρμογή γίνεται μέσω των ιδρυματικών λογαριασμών του φοιτητή στο ΕΚΠΑ.

Η εφαρμογή Uniway αναπτύχθηκε από το GUnet (www.gunet.gr)  στο πλαίσιο του ΕΠ “Ψηφιακή Σύγκλιση” του ΕΣΠΑ για να καλύψει τις ανάγκες άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης των φοιτητών της Γ’βάθμιας,  σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αξιοποιώντας την ευκολία χρήσης ενός smart phone.

 

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Ανακοινώνεται ότι τα αντίτυπα των Ερευνητικών Εργασιών των Μ.Δ.Ε. και των Δ.Δ, προκειμένου να οριστούν οι 3μελείς και οι 7μελείς εξεταστικές επιτροπές, θα υποβάλλονται στη Γραμματεία από την Παρασκευή 26-5-2017 έως και την Παρασκευή 9-6-2017.

 

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ “ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑΣ ΙΙ”

Ανακοινώνεται ότι η εξέταση του μαθήματος “ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ ΙΙ(Θ)” (514) που αναβλήθηκε μεταφέρεται για την Πέμπτη 29-06-17 στις 9-12 πμ.

 

Aπό τη Γραμματεία του Τμήματος Χημείας

Page 1 of 1212345...10...Last »