ΕΔΙΠ του Τμήματος Χημείας συμμετέχει στους 10ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων Αθλητών

Ο Χριστόφορος Πολυδώρου, ΕΔΙΠ του Τμήματος Χημείας, επέστρεψε από το Κάλιαρι της Σαρδηνίας όπου συμμετείχε με την Εθνική αποστολή στους 10ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων Αθλητών. Στους αγώνες αυτούς κατέκτησε την 6η θέση στα αθλήματα στίβου 100μ. και 400μ.

Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων Αθλητών, γίνονται υπό την αιγίδα της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ομοσπονδίας Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων (ETDSF) η οποία είναι αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (I.O.C.). Οι φετινοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα της Σαρδηνίας (Ιταλία) το Κάλιαρι, το διάστημα από 17 έως 24 Ιουνίου 2018. Για πρώτη φορά η Εθνική αποστολή, αποτελούμενη από 18 αθλητές, συμμετείχε στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες υπό την νεοϊδρυθείσα Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.).

Στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν συνολικά 25 χώρες με 337 αθλητές (αιμοκαθαιρόμενους και μεταμοσχευμένους) οι οποίοι, παρά τα προβλήματα της υγείας τους, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέδειξαν τη δύναμη ψυχής που κρύβουν μέσα τους.

Tα αθλήματα στα οποία αγωνίστηκαν οι συμμετέχοντες αθλητές ήταν τα αγωνίσματα: στίβου, κολύμβησης, ποδηλασίας, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, τένις, μίνι μαραθωνίου, τοξοβολίας, μπόουλινγκ, γκολφ, badminton και petanque.

Οι 18 αθλητές της Εθνικής αποστολής συμμετείχαν στα αθλήματα του στίβου, της κολύμβησης, της ποδηλασίας, της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και του μπόουλινγκ. Ο απολογισμός των αγώνων είναι 22 μετάλλια από τα οποία 10 χρυσά, 4 αργυρά και 8 χάλκινα.

Εκτός όμως από το αγωνιστικό μέρος, το πιο σημαντικό μήνυμα συμμετοχής στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων όπως και στους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων (WTGF) είναι ο αγώνας για καλύτερη ζωή των νεφροπαθών μέσω της άθλησης και η διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων ως ύψιστη πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο.