2021-2022

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ Κου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΑΜΑΛΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ

Την Τρίτη 12/07/2022 και ώρα 09:00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της διδακτορικής διατριβής του κ Δημήτριου Δαμάλα με θέμα:

“Assessment of the toxicity of xenobiotics in aquatic organisms through targeted and un-targeted metabolomics analysis, by the use of high resolution mass spectrometry techniques”.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Αίθουσα Διδασκαλίας του Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2021-2022

Σας ενημερώνουμε για τη νέα εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ που αφορά στο Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα Ακαδ. Έτους 2021-2022.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που αφορούν στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 θα υποβάλλονται από την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 έως την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην ειδική εφαρμογή για το στεγαστικό επίδομα https://stegastiko.minedu.gov.gr.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Χημείας

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Ανακοινώνεται η ανακήρυξη υποψηφίων για τις εκλογές Διευθυντών Τομέων του Τμήματος Χημείας για το ακαδ. έτος 2022-23

 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ 2022

Ανακοινώνονται τα προσωρινά αποτελέσματα επιλογής φοιτητών των νέων θέσεων Πρακτικής Άσκησης 2022. Τυχόν ενστάσεις επί των αποτελεσμάτων οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να τις υποβάλλουν στην παρακάτω διεύθυνση https://eprotocol.uoa.gr μέχρι την 01/07/2022.

Κατόπιν έγκρισης των αποτελεσμάτων από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος θα αναρτηθεί η τελική λίστα και οι επιλεγέντες φοιτητές θα ενημερωθούν σχετικά.

Από τη Γραμματεία της Πρακτικής Άσκησης

Ανοικτή για το Κοινό Ημερίδα Ερευνητικού Έργου SUSTAIN (Ερευνητική Ομάδα Γ. Βουγιουκαλάκη)

Το Ερευνητικό Έργο «SUSTAIN – Advancing the Sustainable Nature of Catalysis: New Synthetic Methodologies and Valuable Organic Architectures» (ιστοσελίδα έργου: http://users.uoa.gr/~vougiouk/sustain/), το οποίο υλοποιείται στο Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ και χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, διοργανώνει, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου και ώρα 10:00, Ανοιχτή στο Κοινό Δράση Διάχυσης, με ομιλίες από διακεκριμένους Καθηγητές Χημείας από τα Ghent University (Βέλγιο), Universität Stuttgart (Γερμανία), και Universitat de Girona (Ισπανία), καθώς και από τα μέλη της ερευνητικής ομάδας του Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωργίου Χ. Βουγιουκαλάκη που υλοποιεί το εν λόγω έργο (περισσότερες πληροφορίες για την ερευνητική ομάδα στην ιστοσελίδα: http://users.uoa.gr/~vougiouk/).

Ελεύθερη συμμετοχή μέσω Webex: https://uoa.webex.com/uoa/j.php?MTID=md5689bbf7c9c86e53f97b347d228aa90

Επιπλέον, την ίδια ημέρα, μετά το τέλος της παραπάνω διαδικτυακής εκδήλωσης, και συγκεκριμένα μεταξύ 14:00 και 16:00 τα εργαστήρια της ερευνητικής ομάδας του Αναπληρωτή Καθηγητή Γ. Βουγιουκαλάκη θα πραγματοποιήσουν Εκδήλωση Ανοιχτών Θυρών (Project Open Day), κατά την οποία μπορούν όλοι ανεξαιρέτως οι ενδιαφερόμενοι να επισκευθούν τους εργαστηριακούς χώρους της ομάδας, στο Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Εργαστήριο Οργανικής Χημείας) και να ενημερωθούν για το ερευνητικό έργο. Οι ενδιαφερόμενοι για επίσκεψη παρακαλούνται να ενημερώσουν για την παρουσία τους τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γ. Βουγιουκαλάκη πριν τη μέρα της εκδήλωσης στο vougiouk@uoa.gr.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των δύο εκδηλώσεων:

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ MASTER 2 ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Η υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας σύναψε σύμφωνο συνεργασίας για τρία ακαδημαϊκά έτη (2022-2023, 2023-2024 και 2024-2025) με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY) για τη συγχρηματοδότηση υποτροφιών Master 2 στη Γαλλία, παρατείνοντας έτσι το σύμφωνο συνεργασίας του 2021-2022.

Η σημαντική αυτή συνεργασία, αποτελεί ορόσημο για την ελληνογαλλική πανεπιστημιακή συνεργασία, τόσο ως προς τον αριθμό των ωφελούμενων, όσο και ως προς το συνολικό ύψος της συγχρηματοδότησης. Ο μακροπρόθεσμος χαρακτήρας αυτού του κοινού προγράμματος επιβεβαιώνει ότι οι Έλληνες φοιτητές μπορούν με εμπιστοσύνη να επιλέξουν γαλλικά πανεπιστήμια και ανώτατες σχολές (grandes Ecoles) για τις σπουδές τους.

Μετά από τους 24 υποτρόφους του έτους 2021-2022, φέτος θα επιλεγούν 36 αριστούχοι φοιτητές, κατόπιν πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων, από τη μεικτή επιτροπή επιλογής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και του ΙΚΥ. Κριτήρια επιλογής αποτελούν οι ακαδημαϊκές επιδόσεις, η ποιότητα του σχεδίου σπουδών Μάστερ 2 και των στόχων μετά την περάτωση αυτού, το αιτιολογημένο ενδιαφέρον για συνέχιση των σπουδών στη Γαλλία. Οι υπότροφοι θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε διακεκριμένα πανεπιστήμια και ανώτατες σχολές της Γαλλίας και σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ως υπότροφοι, οι φοιτητές που θα επιλεγούν θα έχουν πρόσβαση στα προνόμια των υποτρόφων της γαλλικής κυβέρνησης. Θα απαλλαχθούν από τα δίδακτρα εγγραφής των κρατικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, θα λάβουν επίδομα 700 € για την κάλυψη μέρους των δαπανών πρώτης εγκατάστασης και θα λαμβάνουν μηνιαία τροφεία ύψους 700 € επί 10 μήνες. Επιπλέον, το γραφείο Campus France θα παρέχει υποστήριξη στην εύρεση κατοικίας σε πανεπιστημιακή εστία εφόσον αυτό είναι εφικτό καθώς και συμπληρωματική ασφάλιση υγείας.

Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το έτος 2022-2023 ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου 2022 και λήγει την 1η Ιουλίου 2022 και 23:00.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων διεξάγεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την ειδική πλατφόρμα της ιστοσελίδας του Γαλλικού Ινστιτούτου: ifg.gr/candidatez-2022-2023

Περαιτέρω πληροφορίες και τυχόν διευκρινίσεις, επικοινωνήστε:

    Με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στo email: bourses.master2@ifg.gr

   Με το IKY τηλέφωνα 210-3726325, 210-3726330 και 210-3726370, καθώς και στο email: exoterikou@iky.gr

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ

Ανακοινώνεται η προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη Διευθυντών των Τομέων του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ετήσια θητεία.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Τρίτη 5-7-2022 και ώρα 10.00-13.00 με ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω της ψηφιακής κάλπης ‘’ΖΕΥΣ’’.

 

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Χημείας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟY ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ, ΝΕΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” ΑΚΑΔ. ‘ΕΤΟΥΣ 2022-23

Ανακοινώνεται η προκήρυξη θέσεων (Ακαδ. Έτους 2022-23) του Διιδρυματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ, ΝΕΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Χημείας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟY ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ” ΑΚΑΔ. ‘ΕΤΟΥΣ 2022-23

Aνακοινώνεται η προκήρυξη θέσεων (Ακαδ. Έτους 2022-23) του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ”ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ”.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Χημείας

Μετάβαση στο περιεχόμενο