ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ

Αγαπητοί μας πρωτοετείς φοιτητές ,

τώρα που ολοκληρώνεται η εγγραφή σας – με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζουμε στο Τμήμα Χημείας – το αρχαιότερο Τμήμα Χημείας της χώρας – στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). 

Θα θέλαμε όλοι  (διδακτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό ) να σας συγχαρούμε για την επιτυχία σας και να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα προβούμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα εξασφαλίσουν υψηλή ποιότητα στις σπουδές σας και θα σας   εφοδιάσουν  με πολύτιμες γνώσεις, ικανότητες και εμπειρίες ώστε να επιτύχετε τους στόχους και τις προσδοκίες σας.

Φυσικά θα θέλαμε να συγχαρούμε και τους γονείς σας που στάθηκαν αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια σας, καθώς και τους μέχρι τώρα καθηγητές σας, και να διαβεβαιώσουμε και αυτούς ότι οι κόποι τους θα ευοδωθούν και σίγουρα θα σας καμαρώνουν.

 Όπως γνωρίζετε, από την άνοιξη του 2020, η χώρα μας  (όπως και όλες οι χώρες του κόσμου) διέρχεται μια πολλή κρίσιμη και δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας SARS-Cov-2 (COVID-19).  Το γεγονός αυτό διαφοροποίησε πολλά από αυτά που λάμβαναν χώρα στο Τμήμα μας. Το κύριο μέλημα μας  είναι η υγιεινή και η ασφάλεια τόσο η δική σας όσο και του προσωπικού του Τμήματος ταυτόχρονα με την διατήρηση της υψηλής στάθμης των σπουδών σας  (http://www.chem.uoa.gr/wp-content/uploads/aksiologiseis/%CE%A0%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_Gr.jpg και http://www.chem.uoa.gr/?page_id=51855&lang=el)

Να είστε σίγουροι ότι το Τμήμα Χημείας  καθ΄ εφαρμογή των ειδικών μέτρων για τη μείωση της διασποράς της νόσου COVID-19 σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες έχει προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την υγιεινή των χώρων, την ασφάλεια όλου του ανθρώπινου δυναμικού και την εξυπηρέτηση του διδακτικού και του ερευνητικού έργου.

Μπορείτε να αντλήσετε κάθε πληροφορία που σας αφορά τόσο από την ιστοσελίδα του Τμήματος  όσο και την ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ όπου σας δίνετε κάθε σχετική πληροφορία (https://www.uoa.gr/foitites/)

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής όλων σας θα αρχίσουν και τα μαθήματα.

Τα μαθήματα για εσάς θα αρχίσουν την Πέμπτη 15/10/2020

Τα μαθήματα σας θα γίνουν τόσο με μεθόδους εξ αποστάσεως όσο και με φυσική παρουσία. Την  ώρα και τον  τρόπο που θα γίνει κάθε μάθημα και εργαστήριο θα τον βρείτε στην ιστοσελίδα του Τμήματος (www.chem.uoa.gr ) – Σημαντικές πληροφορίες – Ωρολόγιο Πρόγραμμα ( http://www.chem.uoa.gr/wp-content/uploads/announcements/2020-21/%CE%A9%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1_%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%BF_2020.pdf )

Για να πληροφορηθείτε περισσότερα για τα μαθήματα σας, όπως διευθύνσεις πλατφόρμας που θα γίνονται τα εξ αποστάσεως μαθήματα, την ομάδα που ανήκετε για τα εργαστηριακά μαθήματα, πληροφορίες και υλικό για κάθε μάθημα αλλά και κάθε άλλη πληροφορία που θέλει ο διδάσκων/ουσα  να σας στείλει, θα πρέπει να γραφτείτε στο eclass του Πανεπιστημίου μας στις παρακάτω διευθύνσεις (ξεχωριστά για κάθε μάθημα) με τους κωδικούς που σας εστάλησαν κατά την ολοκλήρωση της εγγραφής σας.

  • ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΧΗΜΕΙΑ Ι (CHEM109)

https://eclass.uoa.gr/courses/CHEM109/

https://eclass.uoa.gr/courses/CHEM246/

https://eclass.uoa.gr/courses/CHEM206/

https://eclass.uoa.gr/courses/CHEM230/

  • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι (CHEM104)

https://eclass.uoa.gr/courses/MATH597/

 

Οι κωδικοί που σας εστάλησαν είναι μοναδικοί δεν θα πρέπει να τους δίνετε πουθενά. Είναι το ‘διαβατήριο΄σας για να εισέρχεστε σε όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες και υπολογιστικά εργαλεία που διαθέτει το Τμήμα μας και το Πανεπιστήμιο μας. Με αυτούς, τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να δηλώσετε και τα μαθήματα που θα παρακολουθήσετε στο mystudiies (σχετικές αναλυτικές πληροφορίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας τη Δευτέρα).

Για κάθε πληροφορία που χρειάζεσθε θα είμαστε κοντά σας. Μέσω του eclass θα μπορείτε να επικοινωνείτε με τους διδάσκοντες σας.

Για μια ακόμα φορά

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

 

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος Του Τμήματος

Χριστιάνα Μητσοπούλου