Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer

ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ

11840 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

11840  Εισαγωγή σε Μαθηματικές Τεχνικές στη Χημεία Τροφίμων (επιλογής 2-0, 3 πμ) 

Παραδόσεις: Παρασκευή  3-5 μμ (Α1) 

Διδάσκοντες: Β. Βαλδραμίδης 

Ιστοσελίδα μαθήματος: http://eclass.uoa.gr/courses/CHEM330/ 

Περιεχόμενο μαθήματος: Το μάθημα  θα εισαγάγει τους φοιτητές σε θεμελιώδεις πτυχές όπως η κατανόηση και η χρήση των μονάδων SI, ζητήματα που σχετίζονται με τη δημιουργία γραφημάτων που μπορούν να περιγράψουν γραμμικές και εκθετικές γραφικές παραστάσεις, καθώς και ερμηνεία παραμέτρων εξισώσεων στα πλαίσια εργασιών της τεχνολογίας, επεξεργασίας τροφίμων. Περιπτώσεις όπως η απόδοση της ανάλυσης παλινδρόμησης θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί. 

Συγγράμματα: 1. 1. ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 102075301 Έκδοση: 6η/2021 Συγγραφείς: ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ISBN: 978-618-85659-0-6 Τύπος: Σύγγραμμα Διαθέτης (Εκδότης): ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΠΑΡΗΣ & ΣΙΑ Ο. 2. Σημειώσεις για το  “Μάθημα Εισαγωγή σε Μαθηματικές Τεχνικές στη Χημεία Τροφίμων.” 

Περίγραμμα μαθήματος: Αρχείο PDF