Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer

ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ

8218 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

8218. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (επιλογή 2-3, 5 π.μ.) 

  • Παραδόσεις: Δευτέρα 9 – 11 πμ (Α1) 
  • Εργαστήριο: Δευτέρα 11 πμ – 2 μμ (ΧΤΡ) 
  • Διδάσκοντες: Β. Βαλδραμίδης (συντονιστής), Χ. Προεστός  
  • Ιστοσελίδα μαθήματος: http://eclass.uoa.gr/courses/CHEM115/ 
  • Προαπαιτούμενα μαθήματα: (1) Αναλυτική Χημεία (213). (2) Χημεία Τροφίμων (626).  
  • Περιεχόμενο μαθήματος: Βιομηχανίες τροφίμων και τεχνολογίες παραγωγής τροφίμων. Αποθήκευση και διακίνηση τροφίμων, διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας (ΔΕΑ), μέθοδοι συντήρηση, συσκευασία και υγιεινή τροφίμων. Στοιχεία βιοτεχνολογίας. 
  • Υπεύθυνος εργ. Ασκήσεων: Β. Βαλδραμίδης, Χ. Προεστός  
  • Περιεχόμενο εργ. Ασκήσεων: Ασκήσεις Τεχνολογίας τροφίμων, παραγωγή παγωτού και οίνου, επίδραση συνθηκών συντήρησης σε διατροφικά χαρακτηριστικά τροφίμων. Απόσταξη, παστερίωση, αφυδάτωση, κατάψυξη, αποστείρωση, λυοφιλίωση, και προσδιορισμός διατροφικών συστατικών, ζεμάτισμα (blanching) και επίδραση σε ένζυμα. 
  • Συγγράμματα: 1. Επεξεργασία & συντήρηση τροφίμων Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 68393954 Έκδοση: 1/2017 Συγγραφείς: Μπλούκας Γ. Ιωάννης ISBN: 9786188281233 Τύπος: Σύγγραμμα Διαθέτης (Εκδότης): UNIBOOKS ΙΚΕ 2. Αρχές Τεχνολογίας Τροφίμων 2. Αρχές Τεχνολογίας Τροφίμων Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 3914 Έκδοση: 2/2010 Συγγραφείς: Κιοσέογλου Β., Μπλέκας Γ. ISBN: 978-960-98288-5-7 Τύπος: Σύγγραμμα Διαθέτης (Εκδότης): ΓΑΡΤΑΓΑΝΗΣ ΑΓΙΣ- ΣΑΒΒΑΣ  
  • Περίγραμμα μαθήματος: Αρχείο PDF